Jag heter Mika och bor just nu med fru och regnjacka i Manchester, England. Jag har jobbat med hemsidor, fotografer, fåglar, kod och gdpr.  När jag skriver så är jag noggrann att välja rätt ord. Det är det viktiga.
Mitt mål är att bli en något mer erfaren UX-writer. Så för att dyka ner i ämnet ordentligt öppnade jag den här bloggen om UX och mikrocopy på morgonen den 3 september 2018. Det här är första inlägget.

I korthet: Välj rätt ord. Eller välj någon som kan välja rätt ord. (Mig!)


Men vänta, vad är grejen med ord – egentligen?

Om vi börjar med webben så är det ju viktigare vad som händer efter Google. Hur enkelt det är att förstå. Genomföra. Checka ut. Skriva in ett kreditkort. Fylla i, skriva i, klicka i. Hur gör jag? Varför? När? I vilken ordning?
Syftet med UX och mikrocopy är att det inte ska synas. Det förenklar bara livet på internet. Om din hemsida är en trygg miljö kommer kunderna må bra. Och din verksamhet med.

Mikrocopy alltså. Det är mindre än mini. Innebär det att text håller på att dö?

Inte riktigt. Det har bara blivit ännu viktigare att skriva rätt text. Varför?
Idag har vi text på så många andra ställen än förut. Till exempel om du har du en app, hemsida eller en webshop med ett formulär någonstans. Förmodligen är det inget man tänker på, men överallt behövs det text och ord skrivna av en människa. Det kanske bara är ett ord. Men det är rätt ord.

Det finns tydliga samband mellan bra mikrocopy och nöjda kunder.

You had me at nöjda kunder! Jag vill anlita Mika.